» 7.07.2017


7.07.2017

7.07.2017 коли Свята Православна Церква вшановує пам’ять Різдва Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, та преподобних Іова (1621) та Феодосія (1629), Великоскитських Манявських, на прощу до Українського Афону прибув Святіший патріарх усієї України Філарет та архиєреї УПЦ КП, щоби з братією обителі розділити радість торжества і поклонитися преподобним Іову і Феодосію. На це Свято були запрошені керівництво Благодійної організації «Духовно-культурний фонд «Майбутнє нащадків» та керівництво Міжнародної дипломатичної духовної академії (ГО "Міжнародна дипломатична місія "ОБСЄ").

Братія обителі отримала в цей святочний день велике утішення, керівництво Благодійної організації «Духовно-культурний фонд «Майбутнє нащадків» та керівництво Міжнародної дипломатичної духовної академії (ГО "Міжнародна дипломатична місія "ОБСЄ") подарили часточки мощей Святих Першомучеників Бориса та Гліба.

При вході в Манявську обитель під час передзвонів Святійшого Владику зустріли діти-вихованці недільної школи, які привітали Патріарха віршами та піднесли Святійшому Владиці коровай. Намісник обителі ігумен Феогност привітав Святійшого Патріарха та запросив його очолити Божественну літургію. Богослужіння було відслужене у літній каплиці на честь преподобних Іова та Феодосія Великоскитських Манявських.

За святковою божественною літургією Його Святості співслужив настоятель Хресто-Воздвиженського монастиря митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, керуючий справами Київської Патріархії архиєпископ Вишгородський Агапіт, архиєпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, братія обителі та монастирських скитів на чолі з ігуменом Феогностом (Бодоряком); духовенство Івано-Франківської та інших єпархій. За богослужінням більше ніж дві тисячі вірян причастились Святих Христових Таїн.
З нагоди такого великого свята, як для всього православного люду так і для Українського Афону, до Великоскитської Хресто-Воздвиженської обителі прибуло близько двадцяти тисяч паломників. Верениця автомобілів розтягнулася на п’ять кілометрів, від монастиря, через село Маняву і впродовж села Маркова. Багато прочан прийшло Хресним Ходом з Снятинщини, Коломийщини, Тернопільщини, Івано-Франківська а також різним транспортом приїхали на свято до обителі з Кропивницького, Одещини, Чернігівщини, Дніпровщини, Волині та багатьох інших областей України.

       
  Коментарів (0)




































   
Зворотній зв'язок   Copyright © БФ "Майбутнє Нащадків"

Главная RRS лента